Избрани Новини

Съдът остави в ареста мъж, теглил 4 000 лева от чужда дебитна карта

Обвиняемият е с богато криминално минало

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Александър Д. от Кюстендил, привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил като обвиняем за използването на платежен инструмент – дебитна карта, изтегляне на сума в общ размер на 4000 лева без съгласието на титуляра, определи Окръжен съд – Кюстендил.

Според свидетелски показания на 19.10.2021 г., обвиняемият през отворен прозорец на сграда на първи етаж, намираща се в Кюстендил, с пръчка е взел светла на цвят дамска чанта, в която открил карта за банкомат, 175 лева и други монети, както и листче с написани с химикал четири цифри. От банкомат, намиращ се на сградата на поликлиниката в Кюстендил, с 10 тегления изтеглил сумата от 4000 лева. Средствата били използвани за покупки на дрехи, плащане на хотелски услуги в Кюстендил и София, посещения на заведения за хранене. По делото е налице запис на охранителна камера на община Кюстендил, намираща се на сградата на поликлиниката, със заключение на специалист експерт в ОД на МВР, че изображенията от тази камера, съпоставени с фотоснимки на обвиняемия, сочат на идентичност.

При тези доказателства се налага извод за вероятност с не малка степен на интензитет, именно Александър Д. да е ползвал банков инструмент, принадлежащ на друго лице, осигуряващо му към този момент достъп до значителна сума пари по сметка на същото лице, от който той се е възползвал, като е изтеглил определена сума. Обвиняемият е с богато криминално минало. От 2001 година до момента той е автор на много престъпления от общ характер. Съществува реална опасност от извършване на престъпление, пише в мотивите си съдия Евгения Стамова.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София в 3-дневен срок.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден