Избрани Новини

Италианският посланик у нас призова: Да се ваксинираме, но и да спазваме мерките

Свят

08-11-2021, 08:16

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

1256 новозаразени с COVID-19 в страната, 32 положителни проби в Плевен

Тя призова да последваме италианския модел, тъй като имунизцаията е единственият начин да се предотврати заразата

"В Италия въведохме сертификатите още през март месец и в същото време започнахме да насърчаваме ваксинационната кампания. Първо въведохме зелен сертификат за целия медицински персонал, както и за учителите", обясни посланикът на Италия у нас Н.Пр. Джузелина Дзара в студиото на "Денят започва" по БНТ.

По думите ѝ въвеждането на зеления сертификат вървяло с увеличаване на покритието на населението и по този начин не се е стигнало до масово съпротивляване.

"Ще дам личен пример. Моите родители са възрастни, а баща ми има и проблеми със сърцето. Не само направиха трета доза, а и също грипна ваксина. За да излезем от вируса, трябва да се ваксинираме, но и да носим маска и да спазваме дистанция", призова тя.

Според н.пр. Джузелина Дзара информационната кампания на италианското правителство е подпомогнала ваксинацията в страната - участвали са много обществени и популярни личности. Затова и в момента прагът на покритие на имунизираните в Италия е над 80%.

"В Италия има свобода на изразяването, но когато някой се изразява срещу ваксините, трябва да има и някой, който да каже своята гледна точка за сертификата. Имахме много предавания, които са дали ефир на различни мнения относно ваксината, но целта беше именно чрез кампанията да се даде правдива информация", заяви н. пр. Джузелина Дара.

Тя призова да последваме италианския модел, тъй като имунизцаията е единственият начин да се предотврати заразата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов