Избрани Новини

Премиерът: Действията на МВР ще дадат резултат срещу купуването на гласове

Важно е българските граждани да гласуват активно на изборите, заяви Янев

МВР има за задача да провежда кампании и операции, които да ограничат купуването на гласове – едно грозно явление, което застрашава демокрацията. Наред с това моят призив винаги е бил хората да гласуват активно, тъй като високото участие на гражданите в изборите отнема електоралната тежест на това явление, заяви министър-председателят Стефан Янев пред медии в Благоевград. Премиерът изрази очакване действията на вътрешното министерство да дадат резултат в борбата срещу купуването на гласове. „Това явление застрашава нашето усещане, че най-висшето ни право - възможността ни да влияем пряко на властта, е чрез нашия вот. Когато ние не сме убедени, че нашият глас е важен, това води до демотивиране на хората да гласуват“, изтъкна министър-председателят.
Премиерът Стефан Янев коментира и вчерашната работна среща между представители на синдикатите, на работодателите и на правителството. По думите му целта на подобни срещи, които ще продължат и занапред, е да има диалог, който е от съществено значение при подготовката на дискусиите в тристранния съвет. По отношение на размера на минималната работна заплата Янев изтъкна, че темата предстои да бъде дискутирана и по нея да се развива дебат в Народното събрание. Министър-председателят беше категоричен, че при управлението на държавните финанси е нужен баланс, като се взима предвид както социалната политика, здравеопазването и образованието, така също и възможността на икономиката да се развива.
Пред братската могила-костница в Благоевград министър-председателят Стефан Янев засвидетелства почит и преклонение пред загиналите в защита на града войници и офицери. В рамките на събитието в Благоевград беше отслужена панахида и се проведе военен ритуал. „Днес, на Архангелова задушница, отдаваме почит на всички български воини, защитавали Родината, дали живота си за свободата и независимостта, за нашето съвремие и за нашето бъдеще“, отбеляза премиерът Янев. Министър-председателят посочи, че именно делото на героите, положили костите си пред олтара на Отечеството, е това, което ни обединява като народ и ни задължава да помним и да предадем нашите думи на благодарност на следващите поколения. „Саможертвата на нашите предци ни кара да се чувстваме горди и ни дава хоризонт за бъдещето“, изтъкна още Янев в словото си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов