Еколози почистиха района, в който беше заседнал корабът Вера Су

Новините

05-11-2021, 19:05

Снимка:

Снимка: МОСВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Екипите на МОСВ продължават всекидневния мониторинг на състоянието на морските води в района

По повод 25-ата годишнина на Международния ден на Черно море екипи на МОСВ, по инициатива на Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) се включиха в почистване в района на Защитена местност „Яйлата“, в близост до мястото, на което беше заседнал корабът „Vera Su“, и на брега, където е достъпен.

Акцията се проведе днес, 5 ноември, като в почистването участваха заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров, представители на МОСВ, БДЧР, Регионална лаборатория (РЛ) - Варна, РИОСВ - Варна, жители и гости на Община Каварна, пожелали доброволно да се включат. За всички над 50 участници бяха осигурени чували и ръкавици и допуск до защитената местност, при спазване на противоепидемичните мерки. Осигурено е и извозването на събрания отпадък.

През годините Басейнова дирекция е организирала редица кампании за почистване на морския бряг на Черно море, но изборът на мястото тази година е предвид големия обществен и медиен интерес към района на Камен бряг до приключване на операцията по обезопасяване на кораба.

Екипите на МОСВ продължават всекидневния мониторинг на състоянието на морските води в района с цел проследяване на стойностите на наблюдаваните до момента показатели.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен