Избрани Новини

Бойко Борисов: Няма мерки, а всяка седмица теглят по половин милиард дълг (Видео)

Политика

03-11-2021, 12:29

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов: България изпадна в изолация заради Радев (Видео)

Държавата няма да може да мине зимата, заяви лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов проведе среща с туроператори и хотелиери. От бранша се опасяват, че въведените мерки вече водят до фалити, а в същото време няма никаква помощ от държавата.

"Какъв туризъм ще правим, след като сме в тъмночервената зона?!? Как се прави зимен туризъм със зелени сертификати, когато цял свят ни вижда, че сме в тъмночервената зона седмици наред и сме на първо място по смъртност от COVID в света?", заяви Борисов.

Според него да се дават зелени сертификати след първа доза, е все едно да дават книжка, след като се запишеш на курсове за кормуване.

"Няма мерки, а всяка седмица теглят по половин милиард дълг. Къде са тези пари? В момента няма нито една работеща мярка в подкрепа на българския туризъм. Управляващите имаха две народни събрания, които работеха по един месец и се занимаваха само с едно нещо – изчегъртването на ГЕРБ", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Докарахме всички ваксини от цяла Европа, за да ваксинираме българите. 3 милиона ваксини от най-добрите бяха доставени в България. Правителството на Радев съсипа ваксинационния процес - продаде, раздаде и бракува ваксините. Сега България е последна по ваксинация в Европейския съюз. Срам и позор!", възмути се бившият премиер и допълни: "Днес има 145 починали. По време на войните ние не сме губили по толкова много войници. А управляващите си играят и си правят масовки."

"Първо избора беше или да затваряме или зеления сертификат, за нас беше по-добре да работим. Но при 20% ваксинирани това е невъзможно. Казахме, че тази мярка няма да работи. Първия и втория път когато затворихме нямаше ваксини, а сега има 4 вида ваксини. В момента нямаме никакви мерки. Имаме 80% спад на оборота и високи сметки. Бизнеса не е против зеления сертификат, но ясно искахме антителата на преболедувалите да се признават. Това лесно може да се докаже с тест и казахме да го направят за 30 дни. Заведенията са празни.", категоричен беше от своя страна Ричард Алибегов.

"Това, което мога да обещая на българския туризъм, е да довършим пътя от автомагистрала „Тракия“ до Слънчев бряг, автомагистрала „Хемус“, скоростните пътища Русе-Велико Търново и Ботевград-Мездра-Видин, тунела под Шипка, околовръстния пръстен на София", каза Борисов. Той пое ангажимент към бранша за продължаване на развитието на пътищата и инфраструктурата, за продължаване на мерките, които стартираха заедно миналата година, за създаване на фонд за подпомагане на българския туризъм и за повече реклама.

Според него управляващите бягат от политически дебат по всички теми и чакат само да минат изборите.

"През това време изхвърчаха нагоре цените на газа, на тока, на горивата, на всичко…Това направиха хората на Радев за 7 месеца! Следващата жертва на гигантската инфлация ще бъдат общините, защото в бюджетите им няма предвидени пари за по-високите сметки за ток. Столична община плаща с 3 милиона по-високи сметки за уличното осветление. Тези пари не са заложени. Предложихме им преди три седмици решение за овладяване на цените на тока. Модел, който ще преразпредели дефицитите в системата. Но хората на Радев не го прилагат, защото не искат да спрат кражбите. Това удря цялата икономика, включително и туризма", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Радев се радва, че му е много готино правителството и много го харесват. Кое му е хубавото на това правителство? Държавата няма да може да мине зимата! Къде и с какво се ваксинира Румен Радев? Защо не даде личен пример? Няма друг такъв държавен глава по целия свят!", каза още Борисов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов