Избрани Новини

Съдят 21-годишен за притежание на марихуана

Крими

02-11-2021, 16:07

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ако бъде признат за виновен, той може да бъде наказан със затвор от 1 до 6 години и глоба от 2 000 до 10 000 лева

Районна прокуратура - Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен акт срещу 21-годишния М.И. Мъжът е обвиняем за това, че без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество - престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

Обвиняемият и негов приятел се намирали в района на Автогара Варна, когато били забелязани от екип на ОД на МВР – Варна. Двамата били спрени за проверка, но вместо да изпълни разпорежданията на полицейските служители, М.И. побягнал. Полицаите го последвали и успели да го задържат в близост до бензиностанция в района. В момента, в който бил застигнат, обвиняемият хвърлил на земята синя торбичка с пластмасова кутия в нея. При проверка било установено, че в кутията има марихуана. Теглото на иззетото наркотично вещество е 62,59 грама.

Предстои делото срещу М.И. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 2 000 до 10 000 лева.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден