Избрани Новини

Задържаха под стража трима обвиняеми за кражби и грабеж в Дупница

И тримата са осъждани за тежки умишлени престъпления

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев, взе мерки за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на 3-ма обвиняеми - за кражби в условията на опасен рецидив и за грабеж, като уважи исканията на Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение - Дупница. Съдът взе мярка за неотклонение „Подписка“ по отношение на 18-годишен, неосъждан, съучастник в грабеж.

Костадин Г. е обвиняем в това, че на 9.07.2021 г. пред храм „Св.Георги Победоносец“ е отнел чужди движими вещи на обща стойност 412 лв. - мобилен телефон, лична и дебитна карта от владението на А.П. без негово съгласие с намерението противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив - в деня, в който обвиняемият е излязъл от затвора.

Асен Х. е обвиняем в това, че на 27.10.2021 г. от хале, наето под наем в Асфалтова база в Дупница, е отнел чужди движими вещи - част от фреза за ягоди, метална рамка, гумени тампони с метално покритие, като деянието е извършено след срязване на оградна мрежа за преграда в условията на опасен рецидив.

Димитър Ш. и Р.Г. са привлечени от прокуратурата като обвиняеми за грабеж, извършен до тоалетната в двора на черквата „Св.Георги Победоносец“, като са отнели 30 лв. от С.Н. и са употребили за това сила – удряли са го в устата, тялото и гърдите, като са измъкнали банкнотите от вътрешния джоб на пострадалия. По отношение на Д.Ш., съдът определи мярка „Задържане под стража“. Той е осъждан преди две години като непълнолетен отново за грабеж. По отношение на Р.Г., 18-годишен и неосъждан, съучастник в грабежа, съдът определи мярка за неотклонение „Подписка“.

В мотивите си за вземане на най-тежките мерки за неотклонение съдът посочва, че от събраните на досъдебните производства доказателства може да се направи извод, че е налице висока степен на вероятност обвиняемите да са извършили деянията, за които са привлечени в това им качество. Първите трима са осъждани за тежки умишлени престъпления. Деянията са извършени при условията на опасен рецидив. Налице е реална опасност да се укрият от органите на правосъдието или да извършат ново престъпление, пише в мотивите на съдия Гошев.

Определенията на РС – Дупница може да се обжалват и протестират с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов