Избрани Новини

Награда заслужи екипът на Историческия музей в Разлог

Той е отличен в националните награди за музейна образователна дейност за 2021 г.

Историческият музей в Разлог е отличен в националните награди за музейна образователна дейност за 2021 г. Отличието се присъжда за принос в популяризирането на културното наследство и изкуствата чрез създаване и въвеждане на музейни образователни програми.
В Деня на народните будители Министерството на културата обяви носителите на Националната награда „Музейна образователна дейност” за 2021 г. Отличието се присъжда за принос в популяризирането на културното наследство и изкуствата чрез създаване и въвеждане на музейни образователни програми. Наградата е учредена от Министерството на културата в съответствие със Споразумение за сътрудничество с Министерството на образованието и науката, подписано през 2018 г. и е връчена за първи път през 2020 г.
Отличия се връчиха в следните категории: „Културен институт - национален музей/художествена галерия”, „Културен институт - регионален музей”, „Културен институт - общински музей/художествена галерия” и „Музеен специалист от национален, регионален и общински музей”.
В категория „Културен институт – Общински музей/художествена галерия“, Историческият музей – Разлог е отличен с грамота заедно с Археологически музей – Велики Преслав, Исторически музей – Батак и Исторически музей – Карлово.


Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май