Избрани Новини

Иззеха голямо количество цигари на ГКПП "Кулата”

Общата стойност на стоката възлиза на 184 568,80 лева

Митнически служители задържаха 709 880 къса – 35 494 кутии цигари в района на ГКПП “Кулата”, съобщиха от Агенция “Митници”. На 26 октомври митнически служители селектират по метода анализ на риска за рентгенова проверка влизащ в страната от Гърция товарен автомобил.

Водачът заявил, че пътува за Чехия, като превозваният по документи товар бил палети с каменни плочи. При последващата физическа проверка митническите инспектори открили в пода на полуремаркето специално обособена кухина. В нея било установено голямо количество цигари без български акцизен бандерол – 35 494 кутии. Общата стойност на стоката възлиза на 184 568,80 лева.

В прокуратурата e приключила наказателното производство срещу полския гражданин, обвинен за извършено от него престъпление. Между обвинението и защитата на подсъдимия е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. С определение на съда на мъжа е наложено наказание от 3 години „лишаване от свобода” условно с 5-годишен изпитателен срок. Предметът на престъплението, който е в големи размери, е отнет в полза на държавата.

Съдействие по случая с конвоиране и настаняване на лицето в ареста са оказали и служители на Гранична полиция-Петрич. Това е най-голямото количество контрабандни цигари, задържано от митнически служители в района на ГКПП “Кулата” от 2019 година досега.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)