Избрани Новини

Търсим най-високите коефициенти - какво предлагат българските букмейкъри?

Новините

01-11-2021, 20:00

Автор:

Blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

Високи коефициенти и щедри бонуси - това търсят почитателите на спортните залози в интернет. Бумът на бетинг индустрията във виртуалното пространство е изцяло в полза на потребителя, що се отнася именно до това многообразие от различни възможности. Към тях се прибавя и новият за българския пазар букмейкър betano. Какви са коефициентите в тази платформа и кои са най-високо печелившите пазари? Този въпрос си задават играчите по отношение на чуждестранния оператор, за който още преди няколко месеца стана ясно, че е кандидатствал за лиценз пред държавните институции.

Компанията функционира от няколко години в рамките на други юрисдикции. Впечатленията от това, което предлага на външни за нас територии букмейкър като Betano е, че коефициентите като цяло са над средното ниво. Логично е и българските играчи да получат шанса да залагат при такива стойности. Разбира се, разликите са малки - става дума за стотни, но това не е без значение, особено ако се играе с по-голяма сума или с натрупване в множествен залог.

Букмейкърите не спират да се дебнат

Големи разлики в този сектор рядко се наблюдават. Компаниите в бранша непрекъснато следят какво предлагат съперниците, а предлагането на конкурентни коефициенти е сред основните похвати да се спечели клиентът. А и когато говорим за високи коефициенти, нямаме предвид най-високите изобщо, т.е. тези с трицифрена стойност. Такива откривам основно в менютата с дългосрочни предвиждания, в които се прогнозира шампион или носител на медал - със ставка 201 или 501 например би бил оценен абсолютен аутсайдер. Звучи примамливо с риск от 10 лева да се спечелят 2000 или 5000 лева, както е в случая, но шансът това да стане факт, е миниатюрен.

Така че когато говорим за най-високите коефициенти в Betano, имаме предвид реалистичните възможности. Както и при други букмейкъри, и при този с най-апетитна възвръщаемост са добре известните “обръщалки”. Когато единият отбор поведе, а другият спечели, като и двата факта бъдат предвидени от потребителя, то той неизменно се радва на отлична възвръщаемост. Дори и когато играе фаворит, за който преди срещата е даден коефициент от 1.40 да спечели мача, ако допусне първия гол, този коефициент скача над 2 при залози на живо. А понякога и доста повече в хода на мача, особено ако не се стигне до бързо изравняване.

Ако пък при предварителни прогнози се предвиди, че единият отбор ще губи на полувремето, но ще бъде краен победител в двубоя, то такава комбинация може да донесе и двуцифрена отплата в отношение към заложената сума. Такива предвиждания са запазена територия на майсторите.

Високата резултатност носи добри печалби 

В съвременния футбол се бележат средно между 2,50 и 3 гола на мач. Затова и коефициентите в Betano, както и при други оператори, е логично да са в диапазона от 2 към 1 или малко под тези нива при прогноза под или над 2,5 попадения. Но когато вече се потърси по-висока линия от поне 5 гола в срещата, там вече и възвръщаемостта нараства значително. Като контра пример можем да използваме нулевите равенства - прогноза за мач без гол върви с коефициент от поне 5.00. И в двете посоки все пак не е толкова лесно да се даде точното предвиждане.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов