Избрани Новини

В Гоце Делчев задържаха крадла на дамска чанта с 900 лева в нея

Обраха склад за строителни материали в Благоевград

Вижте кражбите в Благоевградска област през почивните дни:

На 29.10. в 01 РУ-Благоевград е получено съобщение за това, че за времето от 16:30 часа на 28.10. до 08:10 часа на 29.10. е отнет противозаконно лек автомобил „Мерцедес Виано“, паркиран на паркинг в района на бул.„ Св.Д.Солунски“ в Благоевград. От работещите по случая полицейски служители са предприети незабавни издирвателни мероприятия, в резултат на които автомобилът е установен изоставен на път III-106 в района на Благоевград. За случая е уведомена РП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

След получен сигнал за извършена в следобедните часове на 28.10. кражба на дамска чанта със сумата от около 900 лв. в нея, която била оставена без надзор на маса пред хранителен магазин в гр.Гоце Делчев, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е установено, че извършител на деянието е 45-годишна жена от Гоце Делчев. Тя е задържана със заповед за задържане до 24 часа и е уведомена компетентната прокуратура.

Полицейски служители на РУ-Гоце Делчев работят по получено съобщение за извършена кражба от частен дом в гр.Гоце Делчев. Между 08:30 часа и 19:30 часа на 28.10. през отворен прозорец е проникнато в жилището и са отнети моторна резачка и преносим компютър. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194, ал.1 от НК.

На 29.10. в 01 РУ-Благоевград е сигнализирано, че в периода от 16:00 часа на 8.10. до 08:00 часа на 27.10. е извършена кражба на около 70 топа мрежа с карбоново покритие от склад за строителни материали в Благоевград. За случая е уведомена РП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

В 01 РУ-Благоевград е получено съобщение за извършена на 30.10. кражба на мобилен телефон, оставен върху игрална машина в игрална зала в Благоевград. Приблизителната стойност на нанесената щета е около 150 лева. За случая е уведомена РП-Благоевград.

В обедните часове на 31.10. чрез повреждане на ключалката на вендинг машина в района на ул.„Явор“ в Благоевград, е отнет монетник с намираща се в него сума от около 300 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

Досъдебно производство за извършено престъпление по чл.235, ал.1 от НК е образувано, след като на 31.10. в местността Корудере, землище на община Белица, са установени около 3 куб.м дърва за огрев от бял бор без контролна горска марка. Стойността на нанесената щета е в процес на установяване. Работата по случая продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов