Избрани Новини

Утре стартира Републиканският шампионат по мотокрос край Зелен дол

Събират се дарения в помощ на председателя на клуб по мотокрос Красимир Божурски

За четвърта поредна година Община Благоевград и МСК “Еър Макс Рейсинг ” организират кръг от Републикански шампионат по мотокрос, който ще се проведе на мотополигона край село Зелен дол. Тазгодишният кръг ще премине под знака на благотворителността, в помощ на председателя на клуб по мотокрос Красимир Божурски, който претърпя тежка операция и са нужни средства за пълното му възстановяване.
В тази връзка кметът на Благоевград Илко Стоянов, генералният секретар на Българската  федерация по мотоциклетизъм Иво Георгиев и Миглена Божурска, съпруга на Красимир Божурски, проведоха пресконференция при спазване на противоепидемични мерки.
По време на срещата кметът Илко Стоянов изрази своята благодарност към Българската  федерация по мотоциклетизъм и председателя на клуб по мотокрос „Еър Макс Рейсинг“ за усилията и успешната организация.
„Радвам се, че Община Благоевград успя да съхрани тази хубава традиция за нашата община. Това е спорт, който дава хубави емоции и ние трябва да ги предоставим на хората, на зрителите“, коментира кметът Стоянов. Той се обърна и към състезателите, на които пожела безаварийно и конкурентно състезание.
Миглена Божурска благодари за подкрепата от страна на Общината и Българската федерация по мотоциклетизъм.
„В тези трудни времена за спорта не само в страната, а и по целия свят, ние успяхме да привлечем и международно участие от Гърция и Турция. От българските състезатели очакваме 23 клуба, които да се включат в този кръг от шампионата“, каза генералният секретар на Българската федерация по мотоциклетизъм.
В помощ на Красимир Божурски на пистата при с.Зелен дол ще бъдат поставени дарителски кутии. Всеки, който желае и има възможност, може да подкрепи каузата.
Разкрита е и дарителска сметка на името на председателя на благоевградския клуб по мотокрос:
БАНКА: Евробанк България АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG86 BPBI 7942 4052 9572 01
Титуляр на сметката: Красимир Божурски
Припомняме, че на 8 септември Красимир Божурски бе диагностициран с тумор на мозъка. Образуванието е отстранено при спешна операция седмица по-късно, след което са назначени лъчетерапия и химиотерапия за 2 месеца и последваща продължителна химиотерапия, които ще се проведат в Турция.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов