Избрани Новини

АУБ учредява "Граждански почетен медал” за ученици

Номинираните от своите училища ученици ще получат 20 000 щ.д. стипендия

Американският университет в България (АУБ) учредява „Граждански почетен медал”, който ще се връчва на заслужили гимназисти в 11-и и 12-и клас, демонстрирали изключителни постижения в лидерството, академичните занимания и гражданската ангажираност в общността си или по света.
Този медал има за цел да награди младите хора, които проявяват необикновена смелост и воля да отстояват гражданските свободи на хората. За целта АУБ има честта да покани училищата от цяла България да се присъединят към програмата „Граждански почетен медал”.
Училищата-партньори по тази програма могат да номинират един дванадесетокласник, завършващ през 2022 г., и един единадесетокласник, завършващ през 2023 г., чиито изключителни лидерски качества, академични усилия, социална ангажираност и гражданска активност заслужават високо признание. Номинираните ще имат шанса да станат част от глобална мрежа от изключителни млади хора, които ще вдъхновяват и оформят по-добро бъдеще за нашето общество. След номинация от своето училище и успешен прием в Американския университет в България, всеки носител на „Граждански почетен медал” ще получи 20 000 долара стипендия, разпределени по 5 000 щ.д. за четири години.
Основна цел на АУБ при учредяването на това отличие е да насърчава ценностите на гражданското лидерство и изключителните академични постижения сред учениците, да оцени и признае техните постижения и да им даде възможност да продължат академичното си обучение в АУБ, като им предостави стипендия за заслуги в размер на 5 хил. долара на академична година. За да се възползват от наградата, номинираните ученици трябва да кандидатстват и да бъдат приети в АУБ.
„С тази награда бихме искали да отличим стремежите на младите хора, които са показали изключителна гражданска ангажираност и отговорност, които подкрепят демократичните ценности чрез програми, в които са участвали, и които са демонстрирали силен ангажимент към академичните постижения. За нас ще е чест и привилегия да си партнираме с българските училища и с взаимни усилия да дадем възможност на млади таланти да се превърнат в лидери, които променят утрешния ден към по-добро,” сподели д-р Дейвид Еванс, президент на АУБ.
Екипът на АУБ се ангажира да сподели повече подробности за процеса и да разговаря с всички училища, проявили интерес към програмата „Граждански почетен медал”. Всяко училище може да заяви своя интерес да се присъедини към програмата на Граждански почетен медал | AUBG



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)