Избрани Новини

Бизнесът излезе на национален протест заради новите COVID мерки (Видео)

Протести има в редица градове на страната

Бизнесът излезе на национален протест заради новите COVID мерки на служебното правителство. Демонстрациите са под надслов "Всички заедно! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!".

Хиляди представители на браншови организации се обявяват срещу  начина, по който "зеления сертификат  е въведен - прибързано и без ясни условия.

Недоволните в София блокираха движението по „Орлов мост”. Блокиран е и пътят Перник - София на светофара при село Драгичево.

Протести и шествия има в редица градове на страната, сред които Варна, Пловдив, Бургас, Хасково, Благоевград, Русе, Стара Загора, Ямбол, Търговище и много други, като навсякъде протестиращите определят мерките като пагубни за бизнеса.

Припомняме, че от Българската асоциация на заведенията вчера съобщиха, че имат спад на оборотите с 80% от въвеждане на ограниченията - същевременно няма подпомагане на засегнатите сектори. Според протестиращите така здравната криза не само, че не се решава, но и се задълбочава икономическата такава. Според недоволните организации въведените мерки от служебния кабинет са неадекватни и дискриминационни. Освен това, те изтъкват, че държавата не е взела предвид нито една от техните препоръки, така че да няма сериозен икономически ефект върху бранша.

Протестите се организират от Алианс на туристическата индустрия в България, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията, Хотелиерската и ресторантьорска асоциация, Асоциацията здраве и фитнес, ритейл центровете и представители на детските центрове.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов