Избрани Новини

Банско e сред 10-те най-изгодни ски курорта в Европа

Чудесно място за начинаещи и напреднали, пише британски ежедневник

И тази година Банско се нареди сред най-изгодните ски дестинации в Европа.

“Тазгодишната класация на Пост офис за разходите за ски туризъм, изготвена в сътрудничество с Кристъл ски, показва, че ако искате изгодна сделка трябва да се ориентирате към България, която е водеща, когато става въпрос за разумни цени”, започва статията на британския ежедневник Дейли мейл (Daily Mail), позовавайки се на годишния доклад на специализираната финансова онлайн платформа „Пост офис“ (Post Office), изготвен в партньорство с един от водещите туроператори на острова – „Кристъл Ски Холидей“ (Crystal Ski).
“Банско се намира в Национален парк Пирин, който е на 100 мили (160 километра) от столицата на България София. Там пистите са повече от тези в Боровец и са достъпни с помощта на бърз кабинков лифт. На прибиране можете да се спуснете със ски или сноуборд до курорта. Чудесно място за начинаещи и напреднали”, пише още в статията. Там се посочва също, че цената за едноседмичен престой в Банско започва от около 400 паунда (около 930 лв), като в нея е включен самолетен билет и настаняване със закуска. След справка в сайта за резервации, който е посочен в статията, екипът на Банско медиа груп установи, че има и по-ниски цени от цитираната от Дейли мейл оферта.

Боровец оглавява класацията за евтини европейски ски дестинации, но според авторите рилският курорт не предлага толкова добри условия за зимни спортове, колкото градчето под връх Тодорка.

В класацията на Пост офис прави впечатление, че макар и значително по-скъпи от българските, сред най-изгодните ски дестинации в Европа присъстват и четири курорта в Италия.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)