Пристигнаха първите творби за конкурса "Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта“

Крайният срок е 2.11.21 г. включително

Първите творби за участие в Областния ученически конкурс "Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2021" вече са в Съдебната палата в Кюстендил. Техни автори са ученици от III "а" клас на ОУ "Проф.Марин Дринов" в Кюстендил, от IV и V клас на ОУ „Христо Ботев“ – с.Невестино и от II „в“ клас на ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ – Кюстендил. Всички те ще се конкурират в раздел „Изобразително изкуство“. Първият участник в раздел „Литературно творчество“ е от IX клас на ПМГ-Кюстендил.

Предвид епидемичната обстановка и въведеното онлайн обучение в някои от общините в област Кюстендил, организаторите от Окръжен съд – Кюстендил и районните съдилища в Кюстендил и Дупница ще приемат творби до 2-ри ноември включително. Творбите могат да бъдат предадени и лично от участник или негов родител на служби "Регистратура" в Съдебна палата – Кюстендил и в Съдебна палата – Дупница, или да бъдат изпратени по пощата на адреси:

Окръжен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил: Кюстендил 2500, ул."Гороцветна"  31;

Районен съд – Дупница: Дупница 2600, ул."Николаевска" 15

Областният конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2021“ е част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” през учебната 2021 / 2022 г. В конкурса могат да участват ученици от І до ХІІ клас от училищата в област Кюстендил в направленията Литературно творчество (поезия и проза) и Изобразително изкуство (рисунка и приложно изкуство).

Отличените участници в двата раздела на конкурса ще получат удостоверения и материални награди. Церемонията по награждаването на класираните участници ще се състои на 16-ти ноември 2021 г. - Международен ден на толерантността.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"