Избрани Новини

Бизнесът отново на протест: Държавата не ни чува и изпразни търговските обекти!

Протестът ще бъде от 15 часа на 28 октомври в цяла България

Обединеният български бизнес организира Национален протест срещу неадекватните мерки на служебното правителство срещу COVID-19, обявиха органзизаторите. "Считаме, че сегашната система за прилагане на „зелените“ сертификати е дискриминационна и освен, че не решава проблемите на здравната криза, задълбочава икономическата такава“, посочват те.

Протестът ще бъде от 15 часа в четвъртък (28 октомври) в цяла България под мотото: „Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!“

"Вече е в сила заповедта, с която за служителите и клиентите на част от търговските обекти и места с концентрация на хора се влиза само със „зелен сертификат“! Резултатът е, че всички обекти, попаднали под ударите на заповедта са ПРАЗНИ! Въпреки че са осигурили персонал, който да отговаря на изискванията, посетители няма. Оборотите са почти нулеви, а фалитът вече открехва вратата за стотиците хиляди работещите в тях", категорични са организаторите.

Те обясняват, че въпреки опитите да постигнат разбирателство с властта, не следва нищо.

"Предложихме серия от разумни мерки, които биха дали както здравен, така и икономически резултат, до момента не сме чути. Гледаме брифинги, слушаме общи приказки и виждаме как с действията си служебното правителство обрича на глад огромна част от българите. Безплатни тестове, каквито бяха обещани, макар и на цената от 10 лв., няма! Тестът за антитела за доказване на преболедуване не се приема! В държавната и общинска администрация, в които е една от най-големите концентрация на хора, продължава да няма COVID-19 и за там не се изисква „зелен сертификат“. Гратисен период, за да се настрои бизнесът към новите правила не получихме!", изброяват от бизнеса.

"Неясно е какво се случва с хората, за които не е препоръчително да се ваксинират, поради заболявания и препоръки на лични лекари и специалисти. Българската държава в лицето на служебното си правителство се подигра с бизнеса и го обрече на фалит! Ние вече нямаме какво да губим! За това излизаме „Всички ЗАЕДНО!“ на национален протест от 15 часа на 28 октомври (четвъртък). За здраве, работа, бъдеще, сигурност!", казват те.

15 часа, 28 октомври:

София – Орлов мост.

Варна - сградата на Община Варна.

Пловдив - кръстовището на Чифте баня.

Бургас - пред сградата на РЗИ.

Точните локации в останалите градове ще бъдат съобщени допълнително.

Протестът се организира от Алианс на туристическа индустрия в България, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българска асоциация здраве и фитнес, Българска асоциация на ритейл центровете, представители на детските центрове и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов