Избрани Новини

Пробация получи Кирил Марянски от Симитли за побой над сестра си

Повод за побоя бил дворен имот

Районен съд – Благоевград осъди 60-годишния Кирил Марянски от Симитли на 6 месеца пробация за нанесен побой над родната му сестра. Наред с това той е осъден да й изплати 1500 лв. като обезщетение за причинените неимуществени вреди – болки и страдания, съобщи за „Струма“ пострадалата от физическата и вербална агресия на брат си Мария Дамянова. Жената, която е омъжена и живее във Велинград, на 16 май 2017 г. отишла да види родителите си в Симитли. По време на гостуването между нея и брат й Красимир Марянски възникнал спор за семеен имот. Той недоволствал, че родителите му, с които живеел в един дом, не са му приписали дворното място. Сестрата се намесила и започнала да брани майка си и баща си, тонът се изострил и се стигнало до физически конфликт, при който Красимир се нахвърлил грубо върху нея и започнал да й нанася удари пред очите на мъжа й.
Сцената на агресия е прекратена от нейния племенник, който издърпал баща си настрани. Той обаче продължил да сипе обиди и закани към сестра си и накрая казал на мъжа й: „Вземай си отрепката и си заминавай за Велинград, и повече да не сте идвали тука“.

Оскърбена от физическата и емоционалната болка и изплашена от заканите на брат си, тя подала жалба срещу него в полицията и прокуратурата. Консултирала се и с адвокат, който я посъветвал да пусне жалба и в съда. Това обстоятелство станало известно на прокуратурата, която приключила проверката по случая с отказ да образува досъдебно производство за едно и също престъпление. Така й останала възможността сама да води дело срещу брат си за обидите и причинената лека телесна повреда, за което е представила медицинско свидетелство.

Наказателното дело от частен характер било заведено в края на 2017 г. и след проведените заседания съдия Владимир Пензов се произнася с присъда. За причинената телесна повреда на сестра си Красимир Марянски е осъден на 6 месеца пробация, включваща задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационнен служител. По второто обвинение – за отправените обидни думи, с които е унизил честта и достойството й, той е глобен с 1000 лв., като от двете наказания съдът е определил най-тежкото – пробацията, като едно общо наказание. От предявените граждански искове от тъжителката съдията й присъжда обезщетение за причинените неимуществени вреди 1000 лв. по едното обвинение и 500 лв. по второто, или общо 1500 лв. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов