Избрани Новини

Кои са най-добрите български фирми на годината

Парите

22-10-2021, 17:20

Снимка:

Fibank

Автор:

Blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

Компания от енергетиката, чието мото е „Професионализъм с внимание към клиента“, един от най-големите производители на велосипеди в Европа, верига книжарници, наложила съвременния облик на разпространението на книги, фирма, успяла да отговори на динамичната среда, в която се намираме и да организира производство на предпазни медицински средства, както и една от най-разпознаваемите български марки козметика, са големите победители в деветото издание на надпреварата.

Наградите в престижния бизнес конкурс „Най-добра българска фирма на годината“ бяха връчени за девети пореден път на церемония в галерия Vivacom Art Hall Оборище 5. Инициативата е на Fibank и има за цел да популяризира най-добрите бизнес модели у нас. Мисията на конкурса е да насочи общественото внимание към успешните примери на предприемачество и да покаже, че в България има компании на световно ниво.

Първа награда в категорията „Средна и голяма фирма“ спечели „Макском“ ЕООД - един от най-големите производители на велосипеди в Европа.

На второ място се класираха книжарници „Хеликон“ АД, а на трето – специалистите в компютърното оборудване „Ардес - информационни технологии“ ЕООД.

Отличието за най-добра „Микро и малка фирма“ отиде при фирма „Енерджи Макс“, която разрешава различни технологични проблеми в областта на енергетиката.

На второ място в категорията е производителят на хранителни добавки и пробиотици „Цветита Хербал“ ЕООД. На трето: „Просол“ ООД – търговец и сервиз на строителна техника и механизация.

„Рефан България“ – популярният производител на козметични и парфюмни продукти с франчайзи по цял свят, спечели Наградата на публиката, която се определя чрез онлайн гласуване.

Призът „Най-успешна българка в бизнеса“, с който организаторите от Първа инвестиционна банка стимулират жените предприемачи у нас, отиде при Албена Ковачева – управител на „Фито Консулт“ ЕООД, производител на билкови продукти и кълнове.

Тази година имаше и една нова категория, свързана с актуалната икономическа и пандемична обстановка – „Специална награда за развитие“. Тя бе връчена на Мануфакчъринг АД, които спешно стартираха производства на предпазни медицински средства (маски, ръкавици, облекла) за задоволяване на дефицитите и нуждите в страната.

Победителите в надпреварата бяха определени от жури в състав: Чавдар Златев, Главен директор Корпоративно банкиране, Член на Управителния съвет и Изпълнителен директор на Fibank, финансистът Емил Хърсев, социологът Кънчо Стойчев, председател на Съюз Произведено в България, Ваня Манова - мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово, главният редактор и издател на Forbes България Йордан Матеев и собственикът на „24 часа“ и „Медийна група България“ Венелина Гочева.

Според условията на конкурса, в него участват само компании с български капитал и български мениджмънт, представляващи български бранд.

Сред номинираните тази година близо 300 фирми имаше представители на разнообразни браншове - производители на хранителни продукти, строителни, селскостопански, мебелни и текстилни компании, дружества, заети с добив на инертни материали и поддръжка на машини и съоръжения, производители на части и оборудване за индустрията. От сферата на услугите по традиция участват хотелиери и ресторантьори, транспортни фирми, рекламни агенции, здравни и козметични центрове. Включиха се също софтуерни и телекомуникационни компании, инженерингови и проектантски фирми.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)