Избрани Новини

Почина Владимир Каролев

Каролев беше в тежко състояние след падане в Пирин през май

Почина икономистът Владимир Каролев. Новината потвърдиха за NOVA от болница "Токуда". Икономистът е издъхнал тази нощ след дълга борба за спасяването на живота му, казват от “Аджибадем Сити Клиник" УМБАЛ Токуда.

Каролев беше в тежко състояние след падане в Пирин през май. Той получи политравма и черепно-мозъчна контузия след 400 метра падане. Планински екипи издирваха икономиста в планината над 12 часа. Първоначално той беше настанен в болницата в Разлог, а след това транспортиран в "Пирогов".

Икономистът прекара няколко месеца в интензивното отделение на спешната болница в стационирано състояние, след което беше преместен в друга клиника, избрана от семейството му, в която да се възстановява.

Владимир Асенов Каролев е български икономист и финансист. Бивш общински съветник от НДСВ в Столична община. През 2011 година е кандидат-кмет за София, издигнат от НДСВ. Той е роден на 31 юли 1961 година във Варна. Завършва 35-а гимназия в София, след което служи войник в разузнавателно поделение в Мусачево. През 1986 година Каролев завършва международни икономически отношения във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ с две специалности - МИО и икономическа журналистика, през 1993 година магистратура по бизнес администрация в Университета на Албърта в Канада и през 2014 година задочна магистратура по икономика на недвижимите имоти в Университета Рединг, Великобритания.

Каролев се появява в обществено-политическото пространство след средата на 1990-те години като автор на статии по икономически теми, публикувани в периодичния печат. През 2001 година става активен участник в предизборната кампания на НДСВ - партия, създадена от Симеон Сакскобурготски. През 2003 година Каролев е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007 и 2011. През есента на 2011 година е кандидат-кмет за София, издигнат от НДСВ, а през ноември 2011 подава оставка като общински съветник с цел фокусиране върху професионалната си кариера.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)