Избрани Новини

Лекари на годината станаха д-р Димитър Димитров и д-р Георги Димитров от Разлог

Двамата лекари са баща и син

Отличията в две от категориите за годишните награди на Българския лекарски съюз бяха връчени на двама медици, с които Разлог се гордее.
В категорията „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ за Лекар на годината беше отличен д-р Димитър Димитров - завеждащ отделението по хирургия в Областната болница в Благоевград, а д-р Георги Димитров получи Приза за млади медицински надежди в категорията „Ти си нашето бъдеще“.
Двамата медици са в основата на създаването на интерактивния справочник за диагностика и лечение на Covid-19, в който са събрани най-добрите световни практики и научни знания в борбата с пандемията.
Как приемат отличията двамата лекари, които са баща и син:
„Смятам, че тази награда е заслужена. Работихме много и се постарахме да дадем на всички лекари в България, които в момента се борят на първа линия със страшната инфекция, наречена Ковид-19 нещо, което да бъде оръжието им в борбата с тази болест.“
„Медицината е професия, която изисква екип да работи и съм благодарен абсолютно на всички, които ме подкрепиха и ми помогнаха да стигна до тука и се надявам това да е началото.“
Източник: bnr.bg


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)