Избрани Новини

ГЕРБ обвиниха Кацаров в саботаж и нарушаване на свободната воля, искат оставката му

Политика

20-10-2021, 12:51

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

С антигенни тестове никой не може да си извади зелен сертификат, подчерта проф. Ангелов

На пресконференция в централата на ГЕРБ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че вече без всякакво съмнение в момента се намираме в абсолютен информационен, комуникационен, ваксинационен и управленски провал. Служебното правителство трябва да проумее, че вирусът не е шипченски или софийски и е необходимо да се управляват процесите, да се справим с кризата и да се носи отговорност, настоя Атанасова.

По думите ѝ около 20% ваксинацонно покритие е пълен саботаж и за това зелените сертификати са ненадежни.

ГЕРБ настоя да се върнат зелените коридори, за да могат хората преимуществено да поставят ваксини. Според ексуправляващите въвеждането на зелените сертификати от утре е нарушение на свободната воля за избор, нарушение на конституционни права на проваления здравен министър Стойчо Кацаров

Бившият здравен министър Костадин Ангелов посочи, че с антигенни тестове никой не може да си извади зелен сертификат. Възможност за издаване на зелен сертификат става само с ПСР тест. Министър Кацаров излъга хората, че с антигенен тест могат да получават зелен сертификат, посочи бившият здравен министър.

Той определи въвеждането на зеления сертификат в България при ниво на ваксинация под 25% като дискриминационно отношение към хората. Когато се въвежда такъв локдаун по закон трябва да се осигури безплатно тестване на всички хора, които искат да получат зеления сертификат с ПСР тест, а не с антигенен, подчерта Ангелов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов