Избрани Новини

Проф. Костадин Ангелов: Здравният министър направи първата крачка към задължителна ваксинация

Общество

20-10-2021, 12:03

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

В паниката и страха си Стойчо Кацаров забърка грандиозна каша, казва бившият министър

Здравният министър направи първата крачка към задължителна ваксинация, категоричен е бившият му колега проф. Костадин Ангелов в пост в социалните мрежи:

 

В паниката и страха си Стойчо Кацаров забърка грандиозна каша.

Пример: Собственикът на мола или на киното трябва да изисква зеления сертификат от посетителя. “Може и визуално да го покаже. Сервитьорът, разпоредителят да изисква”, казва Стойчо Кацаров.

Здравен ефект от тази мярка - нулев!

Сервитьорът, разпоредителят няма право да изисква документ за самоличност на посетителя на заведение, търговски обект и т.н. С други думи, Георги може да отиде на мол със сертификата на Иван, без да има кой да контролира това.

Тази мярка не помага на хората, не помага и на здравните власти. Още по-малко облекчава медиците.

Риск 1: Здравният министър направи първа крачка към задължителна ваксинация. Най-общо казано опитва да си играе с хората на принципа “моркова и тоягата”. И преди съм казвал, че ако приложиш такава стратегия, хората ще избягат, и от моркова, и от тоягата. Ефект от мярката - нулев!

Риск 2: Заповедта на Кацаров ще накара гражданите масово да се втурнат към лабораториите, за да си вадят зелен сертификат. Това ще доведе до тотално смесване на потоците. Болни и здрави ще се редят на една опашка, за да се изследват.

Ефект от мярката - нулев!

Лъжа:

Тази сутрин служебният министър изрече и поредната си лъжа: “Може да се наложи да се помисли за изискване за зелен сертификат и за изборите”, казва Кацаров. Не! Не може да има такова изискване за вота на 14-ти.

Това би било тежко и чудовищно нарушение на Конституцията! Да сложиш ограничение на гражданите за гласуване граничи с лудост и самозабравяне.

Само преди седмица Румен Радев засипа с похвали Стойчо Кацаров: “Наистина поздравявам служебното правителство и министъра на здравеопазването и целия му екип за усилията, които полагат, за да се справят с тази криза.” Темата за COVID-19 не съществуваше за Румен Радев до вчера. Едва вчера той с половин уста спомена, че ваксините са единствената защита, с която разполагаме. Каза го в деня, когато починаха 214 души, защото се уплаши за президентските си избори, а не защото вярва наистина в тези думи.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)