Избрани Новини

Условна присъди получи мъж, отглеждал канабис край Сандански

Крими

20-10-2021, 11:10

Снимка:

МВР

Автор:

Blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

Засадил го в общински имот

Окръжна прокуратура-Благоевград приключи досъдебно производство, водено за извършени престъпления по чл. 354в, ал. 1 и по чл. 354а, ал. 1 от НК – незаконно отглеждане на растения от рода на коноп и държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Подсъдимият Б.Й. се е признал за виновен за това, че през лятото на 2020 г. и до 13.10.2020 г. в общински имот в района на гр.Сандански отглеждал коноп (канабис) в нарушение на разпоредбите на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

При претърсване са били иззети две растения с различно съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол – 12,4 % и 9,2 %. Общата им стойност след изсушаване възлиза на 13 596 лева, съгласно постановление на МС за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството.

В същия имот подсъдимият държал с цел разпространение около 6 килограма коноп (марихуана) на стойност 23 836 лева.

Между защитата на Б.Й. и Окръжна прокуратура-Благоевград е сключено споразумение, което съдът е одобрил. На подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок. Наркотичните вещества са отнети и са предадени за унищожаване.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)