Избрани Новини

В МРРБ обсъдиха възможности за финансиране на ВиК проекти в Сапарева баня

Бяха коментирани качеството и цената на ВиК услугите, предоставяни на жителите

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова обсъди с кмета на община Сапарева Баня Калин Гелев, председателя на Общинския съвет Васил Маргин и управителя на „ВиК - Паничище“ ЕООД Петър Василев възможностите за финансиране на ВиК проекти, включително със средства от европейските фондове. В разговора участваха също заместник-министър Валентин Граматиков, областният управител на Кюстендил Александър Пандурски и експерти от министерството.
На срещата бяха коментирани качеството и цената на ВиК услугите, предоставяни на жителите на Сапарева баня. Обсъдени бяха въпросът с липсата на напълно завършена канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадъчни води в населеното място. Обсъдени бяха условията за финансиране на обекти за реконструкция и доизграждане на ВиК мрежа и пречиствателни станции със средства от фондовете на ЕС. Дискутирани бяха евентуални санкции от ЕС за области в България без пречиствателна станция.
Търсим решения за проблемите на всички български граждани. Имаме шанс да получим сериозно европейско финансиране, за да модернизираме ВиК мрежата в област Кюстендил. Ако пропуснем тази възможност, ще е заради липса на далновидност на всички нас, които сме тук, каза министър Комитова.
Председателят на Общинския съвет на Сапарева баня отправи покана към министър Комитова и екипа на министерството да разяснят дискутираните въпроси и на среща в общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов