Избрани Новини

Дупнишкият съд осъди санданчанин за хероин

Взе мярка за неотклонение "Домашен арест” спрямо него

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Домашен арест” по отношение на А.И. от Сандански, който е привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества - хероин. Районна прокуратура бе внесла искане до съда, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. В него се посочва, че на 13.10.2021 г. на АМ „Струма“ в лек автомобил „Опел Астра“ 62-годишният обвиняем, без надлежно разрешително, е държал високорисково наркотично вещество -  хероин, с 5,31 грама бруто тегло.

В мотивите си съдът посочва, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият А.И. е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение. Дал е обяснения по случая, признал се е за виновен и е съдействал максимално на разследващите органи. Съдебният състав счита, че не съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Представени са доказателства, че обвиняемият е с влошено здравословно състояние след кардиологична операция. Намира се на възраст, която предполага усложняване на здравословното му състояние, пише в мотивите съдия Светла Пейчева.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на А.И. е взета мярка за неотклонение „Домашен арест“, може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)