"Капачки за Бъдеще“ започва да събира и алуминиеви кенове

Тя е в подкрела на каузата за детско медицинско оборудване

Тази година HELL Group стана първият производител на напитки в света, който гарантира, че ще използва най-високо рециклирания алуминий за всичките си опаковки за напитки, включително и за най-голямата световна продуктова категория – газирани безалкохолни напитки. Като отговорен производител с дългосрочен ангажимент към опазване на природата, HELL ENERGY призовава потребителите си да се възползват от възможността да съберат и дарят празните си кенове в инициативите на „Капачки за Бъдеще“.
На 16-ти и 17-ти октомври – събота и неделя, желаещите ще могат да се включат в инициативата „Капачки за Бъдеще“, като освен пластмасови капачки вече ще се събират и алуминиеви кенове. Към момента е организирана логистика за събиране и на кенове в градовете София, Варна, Бургас, Ботевград, Благоевград, Бяла (Русенско), Велико Търново, Велинград, Враца, Ловече, Перник, Плевен, Полски Тръмбеш, Русе , Стара Загора, Троян, Трявна, Търговище, Хасково, Шумен, Сливен, Пловдив, Ямбол и Пазарджик.
Алуминиевите кенове са едни от най-екологичните опаковки за напитки, тъй като алуминият може да бъде рециклиран безкрайно много пъти и на 100%. При разделно събиране, рециклираните алуминиеви кенове могат да бъдат произведени отново само след 60 дни. Чрез участието в акциите на „Капачки за Бъдеще“, всеки ще може да допринесе не само за рециклирането на вложения алуминий, но и ще подкрепи една благородна и стойностна кауза.
За последните 4 години от неправителствената организация „Капачки за Бъдеще“ са дарили 22 кувьоза за 22 общински болници в страната. Закупена е медицинска апаратура за детски и неонатлани отделения за още 14 български лечебни заведения и са осигурени средства неонатална линейка със специално оборудване в помощ на най-малките пациенти от страната. Продължават с набиране на средства за втора неонатална линейка, като освен пластмасови капачки, вече ще могат да се предават и алуминиеви кенове. За събиране на алуминиеви кенове, всеки може да последва следните 3 стъпки:
1. Да се увери, че кеновете са алуминиеви – това лесно може да се провери с магнит. Ако магнитът ги лови, значи не са от алуминий и не са подходящи
2. Да ги смачка добре, с внимание към острите им ръбове, за да не се пореже
3. Да следи за кампании за събиране на капачки и кенове в рамките на пролетните и есенни акции на „Капачки за Бъдеще“

На 16.10., събота, благоевградчани могат да ги предават от 10:00 до 14:00 на паркинга на Кауфланд.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"