Избрани Новини

Ректорът на ЮЗУ посрещна световната шампионка по борба Биляна Дудова

Успехът е плод на много усилия и ежедневни тренировки в залата, заяви шампионката

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков посрещна днес в кабинета си световната шампионка по борба Биляна Дудова, която е студентка в ЮЗУ „Неофит Рилски“. На срещата присъстваха деканатът на Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ доц. д-р Миглена Симонска и заместник-деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Даниела Томова.
Ректорът поздрави световната шампионка за великия успех и отбеляза, че личното й постижение е гордост за Югозападния университет „Неофит Рилски“. Проф.Юруков подчерта, че успехът е 99% труд и 1% талант, затова е важно човек да бъде упорит и постоянен в усилията, които полага.
„Ти си най-добрата в този спорт и го доказа. Ще се радваме след завършването ти да продължиш с кариера като преподавател в Югозападния университет. Университетът има нужда от хора като теб“, каза проф.Юруков.
Биляна Дудова от своя страна благодари на ръководството за подкрепата, която й оказва. Тя сподели, че борбата е мисия за нея и че е родена да се бори. Успехът й е плод на много усилия и ежедневни тренировки в залата.

Световната шампионка по борба в категория 59 кг от Осло Биляна Дудова е студентка в четвърти курс „Треньорски профил“ във факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Тя получи почетен плакет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ като награда за успеха и полуляризиране името на учебното заведение в България и по света.
„Ще се радваме да бъдем полезни както в личната ти кариера, така и в обучението ти като студент в нашия университет. Вратите на Югозападния университет винаги ще бъдат отворени за теб. Продължавай да полагаш усилия както в подготовката си за състезания, така и в обучението си. Знанията и уменията, които ще получиш тук, ще ти помогнат да бъдеш още по-голям професионалист“, каза проф.Юруков в края на срещата и пожела на Биляна Дудова още нови успехи.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)