Избрани Новини

Обвиняем за кражба при условията на опасен рецидив остава в ареста

Крал каквото му попадне в чуждия имот

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Илиян Х. от Кюстендил. Той е привлечен като обвиняем за кражба на чужди движими вещи от имот на ул.„Зимница“ в Кюстендил, извършена за времето от 21.09.2021 г. до 8.10.2021 година. Отнети от собствениците без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои са следните чужди движими вещи: 3 златни пръстена, 16 м гумиран кабел, 20 кг прах за пране, 2 броя нови килими, 20 кг картофи, 22 чифта обувки, гайковерт.

Обвиняемият поиска по-лека мярка от съда, като помоли защитника си да не обжалва  мярката за неотклонение, каквато и да е, тъй като иска прокурорът да внесе по-бързо обвинителния акт.

Съдът счете, че обвинението повдигнато срещу Илиян Х. не е разколебано на този ранен етап от досъдебното производство, а дори се потвърждава и от обясненията му, дадени в съдебното заседание. Видно от приложения бюлетин за съдимост, обвиняемият е осъждан многократно, като преимуществено за престъпления против собствеността. Налице е реална опасност да извърши друго престъпление, пише в мотивите на съдия Петров.

Определението, с което по отношение на Илиян Х. е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил в 3-дневен срок, считано от днес.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)