Избрани Новини

Гоце Делчев празнува 109 години от Освобождението на града

Програмата ще започне в 12 часа с полагане на венци и цветя

Община Гоце Делчев отбелязва с празнична програма 109-та годишнина от Освобождението на гр.Неврокоп /Гоце Делчев/ от османско робство. Тази година, заради усложнената епидемична обстановка, събитията преминават при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и намален брой присъстващи съобразно разпоредбите на министъра на здравеопазването.
Кулминацията на тържествата по повод 109-та годишнина от Освобождението на града е днес. В 12:00 ч. ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”.
В 16:00 часа ще се положат венци и цветя на паметника на генерал Стилян Ковачев, а след това на паметната плоча на Пейо Яворов на ул."Търговска" и паметника на Христо Ботев. В 17:00 часа Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св.Св. Кирил и Методий”.
Програмата ще продължи с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад в 17:30 часа, а след това в 18:10 часа и на паметника на загиналите във войните. В 18:30 часа в малката зала на Дома на културата ще бъде открита изложбата “75 години Неврокопска съкровищница”, а след това, в 19:00 часа, ще започне празничен концерт “75 години Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци”, с което ще се отпразнува създаването на първия ансамбъл в България. Заради противоепидемичните мерки и ограниченията за присъстващата публика в залата, концертът ще бъде излъчен пряко в ефира на ТВ "Кабел Сат - Запад".


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов