Избрани Новини

Навършват се 100 г. от учредяването на Българския младежки Червен кръст

Животът

14-10-2021, 08:08

Снимка:

архив

Автор:

velikotarnovo.utre

Всичко от Автора

На 14 октомври 1921 г. е учреден Българският младежки Червен кръст. Активното участие на младежите в дейността на БЧК през двете Балкански войни - особено по време на втората, става причина ръководството да започне да обмисля създаването на младежка организация. Дебатът за подобни структурни промени обаче остават на заден план по време на започналата през 1914 г. Първа световна война.

През 1920 г. Лигата на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец решава да се създаде Младежка структура. 20 Национални дружества, между които и БЧК, създава своята Младежка организация през 1921 г. Тя се ръководи от Върховното управление на БМЧК, което се състои от представители на БЧК, на Министерството на Образованието и Министерството на Здравеопазването.

Българският младежки Червен кръст (БМЧК) добави още един информационен канал, чрез който ще може да споделя актуална и полезна информация. Това е само част от множеството инициативи, с които организацията планира да отбележи своята 100-годишнина през тази година.

Благодарение на глобалното си партньорство с едно от най-големите приложения за комуникация в света Viber, БМЧК като част от Български Червен кръст, може да се похвали със своята официална Viber общност, която вече набира популярност.

Чрез водещото приложение за безплатна комуникация в България последователите на БМЧК ще могат да се информират за дейностите, различните програми, активните кампании, работата на доброволците на БМЧК и техните истории.

БЧК също има своя Viber общност, която е активна вече една година и събра над 70 хиляди членове, които се информират за дейностите на хуманитарната организация в страната. Чрез своите общности във Viber различни организации могат лесно и бързо да достигнат до повече хора и да им предоставят информация за разнообразни кампании, проекти и много други.

Всеки желаещ да стане част от общността на Младежки Червен кръст може да го направи като натисне тук – Присъедини се!

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов