Избрани Новини

Днес е Световен ден на стандартизацията

В днешно време ролята на международните стандарти е изключително важна

Днес, 14 октомври, е Световният ден на стандартизацията. Всяка година на този ден се почитат усилията на хилядите експерти по света, които си сътрудничат в рамките на IEC, ISO, ITU за разработването на доброволни международни стандарти. В същността си стандартите обединяват мненията на световни експерти в различни индустрии с цел улесняване на търговията, разпространение на знания, технологичен напредък и иновации.

Във връзка с празника, всяка година ръководителите на трите организации IEC, ISO, ITU подписват обръщение, очертаващо текущата посока на развитие.

Посланието е насочено към положителната промяна, гарантирана от използването на международните стандарти, в резултат на хармонизиране на добрите световни практики.

В днешно време ролята на международните стандарти е изключително важна. Те се явяват мощен инструмент за положителна промяна чрез създаване на общодостъпни пазари и подходяща за стимулиране на растеж бизнес среда, отчитайки климатичните промени и опазването на околната среда.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)