Избрани Новини

Грамоти от "Евро фолк 2021” връчиха на две фолклорни групи

Отлично се представиха фолк-фитнес "Ритмика“ и мъжка фолклорна група "Айдара“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов връчи грамоти по повод отличното представяне на фолк-фитнес „Ритмика“, мъжка фолклорна група „Айдара“ и техните ръководители. Грамотите са изготвени от организаторите на музикалния фестивал „Евро фолк 2021“ и са за съществен принос за съхранение и развитие на българските традиционни изкуства.
Първа награда „Златен Орфей“ получи фолк-фитнес „Ритмика“ в категория „Група за народни танци-модерна хореография“ и Асен Колев - художествен ръководител. Мъжка фолклорна група „Айдара“ спечели първа награда „Златен Орфей“ в категория „Група за народни песни - автентичен фолклор“. Награди получиха и ръководителят на групата Велин Марков и художественият ръководител на танцовия състав Милен Димитров.
Тази година фестивалът се проведе в град Китен, община Приморско и Царево, за осемнадесета поредна година.
Музикалните празници „Евро фолк“ се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали - EAFF в различни европейски градове. С тези дейности се изпълнява основната цел на EAFF за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности за масмедии. Запазването на многообразието на основните традиционни ценности и идентичността на различните националности е гаранция за еволюция на цялото човечество.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)