Бойко Борисов: 560 лв. е вече токът при Радев, при нас беше 70 лева (Видео)

Той обеща, че върне ли се ГЕРБ на власт ще дострои започнатите проекти в инфраструктурата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Пловдив, където присъства на среща със симпатизанти и кмета на града Здравко Димитров. Повод за визитата му е строежът на два нови стадиона.

"Ние ги започнахме тези стадиони с доста стабилни инвестиции. Искам да ви поздравя, че за разлика от сегашното правителство, вие бяхте мъдри. Надявам се, че не само нашите общински съветници, но и тези от БСП биха ни подкрепили", каза Борисов. "Искам да знае градът, че взимайки пари от бюджета на страната като партия ще подкрепим това решение. Поемам ангажимент целево да ви дадем пари за тези стадиони, когато влезем в новото управление да компенсираме общината с тези средства", допълни той.

"Точно преди седмица се обзаложих с Радев, че за Нова година токът ще стане 500 лв. Довечера в 20,00 ч. борсата ще затвори при 567 лева за мегават/час. При лошия Бойко 10 години 70 лв. плащат. Знаете ли на борсата колко е вече желязото, бетона. Не мога да проумея колко малоумни са тези хора в момента. Ако ние управлявахме днес и строителните компании бяха отпред, единственото,м което щях да направя е, че щях да им дам ясен знак, че договорите трябва да се изпълнят в срок. Защото при днешните цени над 30% поскъпнали, те ще капитулират веднага. Или трябва да строят шеметно или ще фалират. Те ги карат да не работят и да стоят отпред на протест", обясни Борисов.

"30 дена стоят и гледат корабът "Вера Су" как потъва, от „Столипиново да бяха взели хора, досега да са го издърпали на ръце. От Ротердам да бяха взели кранове, досега да са го изнесли, но и товарът май не се знае какъв е“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Бившият министър-председател коментира и тежката криза с коронавируса, като отбеляза, че само днес има 157 починали. "Ние сме във война с КОВИД. Вече легла няма в болниците, а всички останали държави са се ваксинирали вече. При нас беше обратното, в Европа нямаше публика, а при нас имаше“, отчете Борисов.

"Къде са капаните и бомбите, които сме заложили? Виновни сме за кораба, за цените, за газта. Той не е виновен за нищо, все едно 5 години не бил държавен глава. Казват - при ГЕРБ умират хората. Умираха, ама цял свят не знаеше какво е това, тогава световни лидери търчахме по заводи да търсиме маски, шнорхели, облекла, за да спасяваме хората. Сега знаем какво е, има ваксини, а ние изхвърляме ваксини, норвежците по-прости ли са от нас, взеха нашите ваксини да се ваксинират трети път", заяви Борисов и припомни, че в началото на пандемията не е имало дори маски и облекла за медиците.

Борисов отчете, че вчера се е изтеглил заем от 500 милиона лева, а само преди няколко седмици е бил актуализиран бюджета. "Ние затова се скарахме с всички, защото си събирахме парите от държавата и имаше пари за учители, за лекари, за стадиони. А сега с 30% по-малко плащат на лекарите в този мор. Слави им попя хубаво, сега Ицо Хазарта, от чалгата ще минем на рап и след няколко месеца пак ще кажете, че няма пари, защото държавата не дава. Нашата армия е без пари, защото лекарите са нашата армия. Средно по 80 души на ден умират от ковид, това са българи, вече и млади хора умират. Все едно няма нищо, водещите по централните телевизии се гушат, една лой тече. Гледам и интервюто на Спецов, продал си кухата фирма със заемите. Чак пък ме кани да му давам сигнали за пътя на копринката, точно пък на него. Един ден бяхме първи по смъртност в Европа и беше първа новина, а сега е един месец и все едно нищо. Даже брой на починалите като ги дават по таблиците ги дават предпоследни, все едно не са българи. Причината не е в здравеопазването, а във ваксинирането Кацаров и Радев“, заяви лидерът на ГЕРБ.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"