Избрани Новини

В Благоевград започва кампания за събиране на опасни и битови отпадъци

Тя ще бъде в рамките на два дни – 12 и 13 октомври

Община Благоевград организира поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. 
Тя ще бъде в рамките на два дни – 12 и 13 октомври /вторник и сряда/. За целта се организират мобилни пунктове за приемане  на опасни отпадъци. Безплатно ще се приемат живачни термометри и уреди, съдържащи живак, лекарства с изтекъл срок на годност, бои и лакове, разредители, строителна химия, домакински препарати, фотографски и други химикали, мастила и тонери, препарати за растителна защита и борба с вредители, замърсени опаковки.
На 12 октомври мобилният пункт за приемане на опасните отпадъци от бита  ще бъде разположен  на ул.„Св.Иван Рилски“ и пл.„Македония“ (до Камерна опера) от 10.00 до 12.30 часа. В същия ден от 13.00 до 16.00 часа пунктът ще бъде позициониран в ж.к. „Еленово“, ул„Георги Андрейчин“ (паркинга пред БГ маркет).
На 13 октомври от 10.00 до 12.30 часа мобилният пункт ще се намира на ул.„Димитър Солунски“ № 26 (паркинга пред магазин Лидл), а от 13.30 до 16.00 часа - ж.к.„Струмско“, ул„Освобождение“ (паркинга пред „Стоми“).
Целта е чрез реализиране на  кампанията  жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на тези отпадъци. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)