Избрани Новини

КСБ и ББК „Пътища“: Няма разединение в строителния бранш

  1. Строителният бранш е обединен в отстояването на интересите си и се противопоставя на всякакви опити в публичното пространство да бъде внушено, че е разединен. Около това становище се обединиха на среща днес представители на ръководствата на Камарата на строителите в България и Българска браншова камара „Пътища“.

Сред дискутираните въпроси бяха проблемите с липсата на възлагане от страна на АПИ на зимна поддържка на републиканската пътна мрежа, неразплатените дейности по договорите за технически ремонт и поддръжка и драстичното повишаване на цените на строителните материали.

Председателят на УС на ББК Стефан Чайков представи подробности по причините за протестите на членовете им и благодари на КСБ за подкрепата. „Зимното поддържане няма никакъв проблем – нужно е възлагане от АПИ. Не фирмите – държавата не иска да се чисти“, каза Лазар Лазаров, изпълнителен директор на ББК „Пътища“.

„Радвам се, че сме заедно, КСБ е плътно зад вас“, каза председателят на УС на КСБ Илиян Терзиев, който участва в срещата онлайн.

Двете организации остават на позицията си за оставка на служебния регионален министър арх. Виолета Комитова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов