Избрани Новини

Регистрираха проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева в ЦИК за президентските избори

Инициативният комитет, издигащ кандидатурите на проф. Анастас Герджиков и  Невяна Митева за президент и вицепрезидент на Република България, ги регистрира за предстоящите президентски избори на 14 ноември. Председателят и представителите на Инициативния комитет - Радомир Чолаков, проф. Румяна Коларова и Харалан Александров, внесоха в Централната избирателна комисия 9999 подписа в подкрепа на кандидат-президентската двойка, при изискуеми 2500.

Проф. Герджиков ще бъде президент на България“, каза Радомир Чолаков, председател на Инициативния комитет.

Аз съм част от академичната общност и смятам, че хора с висок академичен статус, с дълбоко познание за обществото и цивилизацията, какъвто е г-н Герджиков, могат да допринесат решително за нормализиране на ситуацията в България. И смятам, че се изисква голяма смелост, за да излезеш на политическата сцена в този момент. За мен е чест да бъдат част от този инициативен комитет“, каза Харалан Александров.

За мен е изключително важно президентската институция да отстоява ролята, която има по Конституция. Няма как президентът да заема страна. Той трябва да бъде арбитър.  Напълно съм убедена, че проф. Герджиков ще бъде такъв – арбитър, разсъждаващ с разум, с мъдрост и най-вече с много човечност“, каза проф. Румяна Коларова. Тя сподели, че познава отдавна проф. Герджиков и Невяна Митева и „това са хора, които са ме спечелили и с чувството си за достойнство, и с работохолизма, с личните си качества. Затова се радвам да бъда част от Инициативния комитет“.

 

Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева влизат в кампанията за президентски избори с идеята да внесат диалог и обединение на нацията.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов