Избрани Новини

Коалиция ГЕРБ-СДС Благоевград регистрира листата си

Водач на листата е Росен Желязков, бивш министър на транспорта

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в Районната избиратена комисия - Благоевград листата си с народни представители за предстоящите парламентарни избори на 14 ноември 2021 г. Документите бяха внесени от областния координатор и евродепутат Андрей Новаков, областния организационен секретар Даниела Савеклиева и водача на листата Росен Желязков. Заедно с тях бяха и част от кандидатите за народни представители.

„За трети път тази година трябва да мобилизираме силите, като и този път водач на листата е Росен Желязков, бивш министър на транспорта. Отбор, на който играта върви, не сменя капитана”, коментира Андрей Новаков след регистрацията в РИК. Според него партията в областта е в добра кондиция и тръгва с енергия и увереност към поредна изборна победа.

Андрей Новаков уточни, че средна възраст на кандидатите е 37 години, като в листата са включени освен народните представители от 45-о и 46-то НС Александър Мацурев, д-р Емил Тончев, Стефан Апостолов и Стоян Стоев, и нови лица, млади хора.

„При управлението на ГЕРБ българите живееха с усещането, че утрешният ден ще е по-хубав, сега е обратното. Искаме да върнем надеждата на българите, това може да стане само с обединените усилия на всички”, заяви водачът на листата Росен Желязков. По думите му в очертаващия се още по-фрагментиран парламент ще е трудно с антириторика да се говори за общи ценности и политики. Според Желязков за ГЕРБ не е важно да упражнява власт, а да участва в управление, което да обединява националните ценности и приоритети за благоденствие и по-високи доходи.

„Ще участваме във всички дебати. Доказали сме, че се справяме успешно с кризи. Това, което бушува в света и Европа, предопределя съгласие тук. Опонентите ни не могат да начертаят общи приоритети и политики преди изборите, затова ние отсега поставяме нашите цели и ще търсим консенсус по тях”, каза още водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевградска област.

Той подчерта, че партията няма да води негативна кампания, да говори за опонентите си с презумпция за виновност.

„С подозорение гледаме на тези, които се кичат с венеца на почтеността, и то като самооценка. Като политици с опит ще протегнем ръка, това е единственият начин да се извадим от кризата”, коментира Росен Желязков.

Ето и пълната листа с кандидати за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС в 1 Многомандатен избирателен район:

Росен Димитров Желязков - юрист

Александър Иванов Мацурев - икономист
Костадин Томов Стойков - инженер
Стоян Костадинов Стоев - мениджър
Емил Серафимов Тончев - доктор
Кирил Цветанов Илиев - юрист
Никола Любенов Джингаров - педагог
Николай Веселинов Сливков - мениджър
Атанас Кирилов Чолаков - мениджър
Мария Валериева Данчова -
Илия Филипов Сидеров - педагог
Ангел Димитров Шопов - преподавател
Исмаил Сефер Абдиков - предприемач
Антония Илиева Ламнева - инженер
Любомир Валентинов Богоев - филмови изкуства и монтаж
Ваня Кирилова Гатдерова - културолог
Мартин Петров Златарски - студент по фармация
Македонка Ангелова Въгларска - счетоводител
Радослав Кирилов Пецанов - спортен мениджър
Божидар Стефанов Яков - преподавател
Виолина Петрова Стойчева - преподавател
Стефан Апостолов Апостолов - финансист



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)