Избрани Новини

Българските храни са качествени

Стоки от съседните страни нямат качествата на българските, но са по- евтини

Българските храни са качествени, твърдят от новата българска фондация „Достъпна и качествена храна“ пред Радио Благоевград. Наблюденията въвху пазара доказват именно това. Проблемът е и в това, че на пазара има стоки с произход от съседните страни. Те нямат качествата на българските стоки, но са по- евтини. Във времето на икономическата криза и безпаричието на българите нашите съграждани са изненадани неприятно.

Целите на фондацията е да събира сигнали на клиенти и да поставя конкретните проблеми пред контролните органи. Въпросите се отнасят и до промяна на държавната политика в това отношение и в стимулирането на българските производители. На фейсбук страницата на фондацията се събират сигналите на потребителите. 

"Тази обществена организация си поставя за цел да подпомогне производителите у нас. Пазарът наистина дава възможност проблемите да се регулират, но при отворената българска икономика, която позволява на пазара да се появяват всякакви стоки от европейските страни се проявява и различното отношение на контролните органи и на държавата към производителите." 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)