Избрани Новини

Обвиняеми за кражба на кола остават в ареста

Г.Кирилов и М.Димитров, и двамата на по 21 години, са от Благоевград

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Калин Василев взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Г. Кирилов и М. Димитров, и двамата на по 21 години от Благоевград. Те са привлечени като обвиняеми за кражба на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ и моторен трион от ул.„Кочо Честименски“ в Кюстендил, извършена на 20- ти срещу 21- ви септември 2021 година.

Съдът счете, че от събраните към момента доказателства не се разколебава изводът за съпричастността на обвиняемите към деянието. Г. Кирилов. е осъждан многократно, преобладаващо за престъпления против собствеността. Последната си присъда е изтърпял на 3.08.2021 г. Настоящето престъпление е извършено в условията на опасен рецидив. Налице е опасност обвиняемият да извърши престъпление, с което се реализира и втората предпоставка на чл. 63, ал.1 от НПК за вземане на исканата от прокуратурата най- тежка мярка за неотклонение „Задържане под стража“. М.Димитров е в изпитателния срок на предходно осъждане, т.е. налице е реална опасност от укриване, с цел избягване на наказателна отговорност, пише в мотивите на съдия Василев.

Определението, с което по отношение на двамата обвиняеми е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов