Избрани Новини

РИК - Кюстендил утвърди 112 секции

932 души ще бъдат ангажирани в СИК

Политическите партии и коалиции се разбраха за съставите на секционните избирателни комисии в община Кюстендил за предстоящите избори. Консултациите се състояха в заседателната зала на Община Кюстендил, а на нея присъстваха представители на партиите и коалициите от предходното Народно събрание, кметът Петър Паунов и представители на администрацията.

Прието беше направеното разпределение за членове, секретари, заместник-председатели и председатели за всяка една от секционните избирателни комисии и за всяка една от партиите и коалициите.

Предстои документите да бъдат изпратени до Районната избирателна комисия, която на база протокола ще излезе с решение за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии за изборите на 14 ноември.

Съгласно решение на Районната избирателна комисия са утвърдени 112 секции. От тях 74 ще бъдат в състав от по деветима души, а в останалите ще има по седем души членски състав, включително и ръководните постове. Общият брой на хората, ангажирани в секционните избирателни комисии в Кюстендил, ще бъде 932.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов