Избрани Новини

Министър Везиева: Благоевград има потенциал за развитие на креативна и рекреативна индустрия

"Ще работим в посока промотиране на общината като място за инвестиции", заяви тя

Министърът на икономиката Даниела Везиева и кметът на Благоевград Илко Стоянов обсъдиха възможности за развитие на местната икономика и бъдещи проекти, които да бъдат реализирани от Общината с подкрепа на държавата. Сред основните акценти по време на срещата бе необходимостта от реализиране на индустриална зона, привличане на инвеститори и осигуряване на нови работни места в областния център.
„Министерството на икономиката има готовност да съдейства на Общината за ускоряване на процеса за изграждане на Индустриалната зона. Освен това Благоевград има потенциал за реализиране на креативна и рекреативна индустрия, за туризъм, за балнеолечение, за развитие на електроника и IT услуги, така че с ръководството на Общината ще намерим най-добрия вариант, за да промотираме града като подходящо място за инвестиции“, коментира след срещата министър Везиева.
По време на визитата кметът и министърът обсъдиха и стратегията „Община без корупция“, инициатива на Министерството на икономиката и Министерството на правосъдието.
Министър Везиева подчерта, че кметът на Благоевград Илко Стоянов е сред първите, заявили готовност и желание да работи в посока противодействие на корупцията.
След срещата министърът и кметът участваха в откриването на нова инвестиция на „Оттобок“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов