Избрани Новини

Евакуират моряците от заседналия край Камен бряг кораб "Вера Су"

Здравословното състояние на екипажа е добро, но след евакуацията моряците ще бъдат карантинирани и задържани в хотел в Каварна

Около 15,40 часа днес започна акция по евакуацията на моряците от заседналия край Камен бряг кораб "Вера Су", предаде БНТ. 7 души са поискали да бъдат евакуирани. Моряците бяха извеждани на брега посредством спасително съоръжение от мрежа от скалата към кораба. Първо беше евакуиран багажът им.

Времето в района е много лошо. Вълнението на морето е около 4 бала, а част от вълните прехвърлят кораба и заливат моряците.

Здравословното състояние на екипажа е добро, но след евакуацията моряците ще бъдат карантинирани и задържани в хотел в Каварна.

3 баржи трябва да пристигнат на мястото и да започнат разтоварването на заседналия кораб, когато времето утихне. Баржите ще направят няколко курса, тъй като не могат да съберат голямо количество товар.

Днес на място бяха представители на салвидж компанията, която се занимава със спасителните дейности по кораба. Те не коментираха подробности, но подчертаха, че ситуацията остава усложнена.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов