Избрани Новини

Подновяват автобусната линия Кюстендил-Благоевград

Тръгват автобуси и до най-отдалечените села в общината

Подновява се обслужването по автобусната линия Кюстендил-Блаогевград, която на практика спря за месеци при локдауна и Covid епидемията заради намалелия брой пътуващи, казаха от Общината, информира БНР. Ще се обслужва и линията до отдалечените села Горно и Долно Уйно и Олтоманци, където вече се завръщат и заселват хора по наследствени имоти. 

Макар че имат останал в сила договор, превозвачите не са изпълнявали автобусната линия Кюстендил-Блаогевград, 70 километра, заради рязко намалелия брой пътуващи в двете посоки. Според договорите Общината би следвало да им наложи санкции, но няма да го прави - това ще е начин да се намалят загубите на транспортните фирми при локдауна и Covid епидемията, каза зам.кметът по финансите на Кюстендил Надя Каратова.

Подновяването е свързано и със започналата академична година в ЮЗУ "Неофит Рилски"-Благоевград и пътуващите студенти. Автобусите до Горно и Долно Уйно и Олтоманци спрели по същата причина - самоволно от страна на превозвачите. Сега в тези села се увеличават заселилите се в наследствени имоти или са закупипи къщи, бягайки от епидемията, каза кметът на трите села Огнян Янев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов