Избрани Новини

Подновяват автобусната линия Кюстендил-Благоевград

Тръгват автобуси и до най-отдалечените села в общината

Подновява се обслужването по автобусната линия Кюстендил-Блаогевград, която на практика спря за месеци при локдауна и Covid епидемията заради намалелия брой пътуващи, казаха от Общината, информира БНР. Ще се обслужва и линията до отдалечените села Горно и Долно Уйно и Олтоманци, където вече се завръщат и заселват хора по наследствени имоти. 

Макар че имат останал в сила договор, превозвачите не са изпълнявали автобусната линия Кюстендил-Блаогевград, 70 километра, заради рязко намалелия брой пътуващи в двете посоки. Според договорите Общината би следвало да им наложи санкции, но няма да го прави - това ще е начин да се намалят загубите на транспортните фирми при локдауна и Covid епидемията, каза зам.кметът по финансите на Кюстендил Надя Каратова.

Подновяването е свързано и със започналата академична година в ЮЗУ "Неофит Рилски"-Благоевград и пътуващите студенти. Автобусите до Горно и Долно Уйно и Олтоманци спрели по същата причина - самоволно от страна на превозвачите. Сега в тези села се увеличават заселилите се в наследствени имоти или са закупипи къщи, бягайки от епидемията, каза кметът на трите села Огнян Янев.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)