Избрани Новини

Ивет Горанова се завръща на татамито за Националната купа по карате

Русе ще бъде домакин на тазгодишното издание

Русе ще бъде домакин на тазгодишната Национална купа в олимпийското ни карате идния уикенд, 2-3 октомври. Дългоочакваното състезание е за всички възрастови групи в дисциплините ката и кумите - индивидуално и отборно, и е част от официалния спортен календар на БНФК. В спортната проява, която ще се проведе в „ОЗК Арена Русе“ под патронажа на кмета Пенчо Милков, ще се включат всички клубове-членове на федерацията.

Спортен клуб “Петромакс” - Плевен влиза в надпреварата с 30 състезатели във всички дисциплини и от всички възрасти. На татамито ще излезе и олимпийската шампионка Ивет Горанова, която вчера приключи с 20-дневната си подготовка в Белмекен и вече е насочила поглед към Световното първенство в Дубай през ноември. Преди това обаче златната медалистка от Токио ще играе в Русе и на още един-два международни турнира, които ще са подготвителни за Мондиала.

Очакванията за тазгодишното издание на Националната купа са за много равностойни и атрактивни сблъсъци. Състезанието ще бъде открито официално на 2 октомври, събота, от 13:30 часа.

Във връзка с усложнената епидемичната обстановка в страната и света ще бъдат спазени всички правила за провеждане на надпревари от ДСК. Те са съобразени с разпоредбите за провеждане на турнири от WKF и актуалната заповед на Министъра на здравеопазването.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов