Избрани Новини

200 пътищари блокираха за кратко пътя Русе – Свиленград при Велико Търново

Животът

29-09-2021, 18:32

Снимка:

БНР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Близо 200 работници от „Пътни строежи – Велико Търново“ блокираха за 15 минути международния път Русе – Свиленград при южния подход за Велико Търново. Образуваха се километрични опашки от тирове и леки автомобили. До инциденти не се стигна. При засилено полицейско присъствие работниците спряха движението по международния път, притеснени за бъдещето си.

Протестите, които текат в цялата страна, са заради неполучени суми по договори, които правителството смята за неправомерни. От кабинета предлагат зимното почистване да бъде уредено с анекси към вече действащи договори.

Над 3 милиона лева не е платила държавата през Пътната агенция за зимната поддръжка, отделно са още над 25 милиона лева, които „Пътни строежи – Велико Търново“ чакат за извършени пътни ремонти. Това поставя под въпрос бъдещето на дружеството, заявиха неговите управители Филип Маринов и Румен Игнатов. Така фирмата не може да покрие текущите си разходи и заплатите на работниците, които са 460, за инвестиции изобщо дума не може да става.

От понеделник „Пътни строежи – Велико Търново трябва да започнат работа по ремонта на 22 километра от северната страна на Прохода на републиката. Има възлагане, няма плащане, посочиха от дружеството.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов