Съдът призна майка и син за виновни в отглеждане на коноп във Вратца

Присъдите им са условни, синът ще плати и глоба

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова призна подсъдимите Д.Д. и С.И. /майка и син/ за виновни в това, че на неустановена дата през месец май 2020 г. в село Вратца, област Кюстендил, в съучастие като съизвършители са засели и до 4.07.2020 г. отглеждали растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, а именно 267 растения, с общо тегло 4136,18 грама, на обща стойност 24 817,08 лв.

Съдът налага на подсъдимия С.И. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок  5 години, както и наказание „глоба“ в размер на 7500 лв. Съдът налага на подсъдимата Д.Д наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Районен съд – Кюстендил признава двамата подсъдими за виновни и в още едно престъпление – държане на съоръжение за производство на алкохол и алкохолни напитки в нарушение на установения в Закона за акцизите и данъчните складове ред.

Присъдата на РС – Кюстендил подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15- дневен срок.