Избрани Новини

"Пирин" с равенство в драматичен мач с "Черно море"

В събота, 2 октомври, "Пирин" гостува на "Славия"

Пирин и Черно море изиграха вълнуващ мач от 9-ия кръг на Първа лига, който завърши 2:2.

Пабло Гарсия откри резултата за гостите след точно изпълнение на дузпа в 40-ата минута. Положението за 11-метровия наказателен удар бе дискутирано от реферите повече от три минути.

В 42-ата минута моряците останаха с 10 човека след директен червен картон на Родриго, а в 58-ата Станислав Костов изравни с втория си гол за сезона. Само 240 секунди по-късно Пабло Гарсия вкара второ попадение за гостите. Влезлият като резерва Преслав Йорданов изравни в 77-ата минута с първия си гол в първенството за новия сезон и трети в последните два мача, след като намери целта два пъти срещу Банско за купата през седмицата.

Минута преди края на редовното време варненци получиха втора дузпа за игра с ръка на Юли Попев, който изби от голлинията удар с глава на Андраде, за което получи директен червен картон. Васил Панайотов обаче стреля в аут.

В нашия тим се завърна Станислав Манолев, който изтърпя наказание от 3 двубоя, а Антон Карачанаков остана извън състава поради травма. Дебют направи новото попълнение Христофор Хубчев, който стартира от първата минута като ляв защитник.

Срещата стартира равностойно, а първият точен удар стана факт в 14-ата минута. Тогава Зе Гомеш овладя пред наказателното поле на домакините и шутира по земя, а Петров без проблем спаси.

Така се стигна до 37-ата минута, в топката се удари в ръката на Дюлгеров при опит да изчисти центриране от ъглов удар. Последва повече от триминутна дискусия между съдиите и разглеждане на ситуацията с ВАР. В крайна сметка реферът Валентин Железов посочи бялата точка, а Гарсия отбеляза за 0:1.

В 42-ата минута Родриго изрита Бенгюзов в центъра на терена, за което Железов му вдигна директен червен картон.

Осем минути след почивката пред Манолев се откри добра възможност да отправи опасен шут, но изстрелът му от воле не се получи и излизе високо над напречната греда.

Натискът на орлетата през второто полувреме даде резултат в 58-ата минута. Тогава Манолев овладя отлично дълъг пас и въпреки че се озова очи в очи със стража на „моряците“, не отправи изстрел, а подаде на намиращия се на празна врата Костов, за когото не бе проблем да изравни.

Само четири минути по-късно Черно море отново поведе. Гостите получиха право да изпълнят свободен удар. Гарсия стреля директно към вратата, Петров не реагира добре и топката влетя в мрежата му за 1:2.

В 75-ата минута Преслав Йорданов засече с глава центриране от корнер, а ударът му мина покрай дясната греда. Само 120 секунди по-късно Пирин за втори път изравни след груба грешка на Георгиев.

Националният страж улови центриране на Дяков, но след това удари топката в главата на Брахими и я изпусна. Тя се озова в Йорданов, който я прати в празната врата за 2:2.

В 79-ата минута Черно море пропусна да поведе за трети път след атака, при която трима моряци се озоваха срещу двама от състава на домакините. Набегът завърши със силен шут на Дичев, но Петров изби в корнер.

В 89-ата минута Андраде стреля към вратата, но Попев изби топката с ръка. След преглед с ВАР „моряците“ получиха дузпа, а нашият играч получи директен червен картон.

С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Васил Панайотов, който стреля в аут.

В събота, 2 октомври, Пирин гостува на Славия в мач от 10-ия кръг на Първа лига.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)