Избрани Новини

Денков: Повече от 35% от учителите са ваксинирани поне с една игла

Най-много са те във Видин – 1,58%, а най-малко във Враца – 0,26%

Повече от 35% от учителите са ваксинирани поне с една игла. Карантинираните продължават да са под 1%. Най-много са те във Видин – 1,58%, а най-малко във Враца – 0,26%. При учениците ситуацията засега е спокойна – тези, които учат от дистанция заради заболяване или контакт, са по-малко от предишната седмица – 0,63%. Карантинираните паралелки и групи в детски градини са 211.

Тези данни съобщи министърът на образованието и науката проф. Николай Денков след откриването на академичната година в Медицинския университет (МУ) в София днес. „Следим ситуацията всеки ден. Засега няма причина да се преминава масово към онлайн обучение“, посочи министърът.

„Последните две години показаха как една медицинска криза може да прелее в икономическа, социална и политическа. Развитието на пандемиите многократно е променяло историята на Земята. Изчезвали са цивилизации, въздигали са се други според това как са реагирали на една или друга медицинска опасност. В този смисъл от вас като бъдещи медици зависи как България ще се справи с предизвикателствата и какво ще бъде нейното бъдеще“, каза проф. Денков пред студентите в МУ-София.

Той ги призова да вземат възможно най-много от своите преподаватели и да използват максимално достиженията на световната медицинска наука.

Проф. Денков поздрави всички преподаватели и студенти и им пожела успех през новата академична година в един от най-добрите университети в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)