Избрани Новини

ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за изборите на 14 ноември

Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в Централната избирателна комисия за президентските и парламентарните избори. на 14 ноември. Партията внесе 27 хиляди подписа.

"Хаосът в нашата политическа система се дължи на разбъркването, което направи Радев и с това, че не беше център за обединение и на институции, и на партии, за да носи отговорност за гражданите“, заяви Десислава Атанасова. Tя не разкри кандидат-президентска двойка на партията.

"Днес приключват номинациите за всички наши структури и за двата вида избори. Когато ги обобщим обществото ще разбере и нашата кандидат-президентска двойка и нашите листи за народни представители. Имената не са единственото важно нещо, трябва да говорим за изборния процес и защо се стигна дотук.

Как политическите партии, спечелили доверието на хората не могат да носят отговорност и българите отново са принудени да отидат на избори неясно за какво“, добави Атанасова.

Тя добави, че е станало ясно колко дратично малък ще бъде броят секции прогнозно в чужбина и че сега "не чува тези, които ръкопляскаха на приемането на изборния кодекс и тези, които са защитавали българите в чужбина". 

Допълни, че от съществено значение е дали ще се броят разписките от машинния вот. Атанасова заяви, че целта им е да бъдат първа политическа сила.

Относно проекта на Кирил Петков и Асен Василев и заявената готовност за диалогичност с ГЕРБ при определени условия, Атанасова каза:

„Радвам се, че някои от новите политически субекти са установили, че има смисъл да се води диалог с всеки, разбира се, важни са резултатите от изборите. Естествено, че ще се води диалог по важните приоритети за държавата ни – застрашаващите кризи и проблеми. Всички сме излъчени от хората, всички имаме свои програми, когато те се спазват – ние ще водим разговори с всяка представена в 47-ото Народно събрание сила“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)